Koncert: Ufommamut

Lokacija:

  • DC Rojc / Pula-Pola

Datumi:

  • 11.08.24

Kontakt:

Stranica:

O eventu:

Talijanski velikani Ufommamut slave 25 godina benda premijernim nastupom u Puli  

DC Rojc ugošćuje jedan od najpoznatijih talijanskih bendova ikad - velikane psychedelic stoner doom metal žanra, a povod premijernom nastupu u Istri proslava je jubilarnog 25. rođendana benda koji je obišao svijet i osvojio ljubitelje žestokog zvuka svojim posebnim, dinamičnim, pomalo futurističkim poimanjem glazbene umjetnosti. Ufomammut je u svojoj formaciji trio, nastao kasnih devedesetih na inicijativu vizionara. Poia, Urlo i Vita kroz dekade kombinirali su konkretne, ozbiljno teške riffove s neobičnom psihodelijom i gotovo kozmičkim elementima, čime su na scenu lokalno, ali vrlo brzo i globalno, donijeli nešto novo i vrlo prepoznatljivo.

Na koncertu će nastupiti i bendovi Omega Sun i Rifftree. Omega Sun, također moćni trio koji dolazi iz susjedne Slovenije, pokazat će svoju interpretaciju stoner rocka. Perspektivan bend koji sve češće plijeni pažnju entuzijasta iza sebe ima dva albuma na pulskoj etiketi No Profit Recordings, a ovom će prilikom večer ponajviše posvetiti najnovijem izdanju „Roadkill“ koji donosi nepogrešivu kombinaciju stonera, rock'n'rolla i dooma.  

Rifftree, izuzetno zanimljiv duo na relaciji bas-bubanj stiže iz Zagreba. Kako kažu, glavni im je fokus na glasnom, kaotičnom i hipnotizirajućem, psihodeličnom fuzz iskustvu koji vole podijeliti s publikom., a u Rojc stižu nakon nastupa na Bearstone Festivalu.  

Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 13 eura putem CoreEvent sustava. Na dan koncerta, na ulazu cijena ulaznice iznosi 20 eura.  



Prikaži