Delicije sjeverozapadne Istre
Istarska kuhinja nudi svoju raznolikost; u proljeće će vas chefovi iznenaditi divljom šparugom, ljeti pred vas rasprostrti morske plodove, a ujesen obavezno posegnuti za tartufom. Zimi se u živopisnim konobama spremaju
maneštre, kupus i pečene kobasice. Uvažavanje lokalnih namirnica, ali i najmodernijih i inovativnih trendova u kuhinji, zlatno je pravilo kojeg se drže vrsni restorani i konobe u sjeverozapadnoj Istri, točnije na području
Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle. Ove gourmet oaze koje mogu zadovoljiti i najfinija nepca, u svako godišnje doba nude uvijek nove i raznovrsne jelovnike prilagođene tipičnim sezonskim namirnicama istarskog podneblja
koje kreativni chefovi spremaju na neki drugačiji, svoj način.
U zimskim danima započinju Dani školjaka kada jednostavno morate isprobati najfinije kreacije spravljene od istarskih plodova s morskoga dna - kapešanta,
pedoća, dondola, mušula, kanaštrela i oštriga. Poseban okus morskih plodova iz jednog od najčistijih mora svijeta nadopunite uz sjajna vina istarskog podneblja i, bez pretjerivanja, najbolja maslinova ulja na svijetu!