Meso istarskog goveda - vrhunska delicija
Meso autohtonog goveda sjajna je zvijezda istarskog gourmeta
Spravljena na starinske ili moderne načine, ta je plemenita namirnica u posljednjih desetak godina stekla renome među ljubiteljima dobrog jela i pića te ušla u ponudu kvalitetnih restorana, konoba i agroturizama diljem Istre. Iz dana u dan, vrhunski chefovi daju joj novi gastronomski zamah, puštajući mašti na volju i surađujući u kreiranju novih recepata, ne zapostavljajući pritom ni naslijeđe tradicijskog kulinarstva.
Meso autohtonog goveda sljubljuje se s domaćim tjesteninama, služi kao punjenje za raviole, izrađuje se u ukusne paštete, kombinira s domaćom rukolom i samoniklim aromatičnim biljem. O njegovoj se pripremi uči na radionicama i susretima kuhara, jer riječ je o mesu izvanredne kvalitete i velikih potencijala.
Objektima što nude ovu deliciju dodijeljuje se posebna oznaka – ona ne jamči samo izvornost podrijetla mesa, već i da ga spravljaju kuhari koji su prošli edukaciju o optimalnim načinima njegove pripreme. Prepustite se njihovom znalačkom vodstvu i otkrijte neslućena bogatstva specijaliteta na bazi autohtonog istarskog goveda.
Ugostiteljski objekti (restorani, konobe i agroturizmi) koji nude jela pripravljena od mesa istarskog goveda nose pločicu s likom boškarina kao jamstvo izvornosti.
- Rino
- Orca
- Alla Beccaccia
- Stari grad 02
- Malo selo
- Buščina
- San Rocco
- Monte
- Konoba Kažun
- Vodnjanka
- Nono
- Aquarius
- Stari Podrum
- Vela vrata
- Primizia Food & Wine
- Volte
- Kvarner
- Divino
- Meneghetti
- La Grisa
- Konoba Ćakula
- Kantinon
- Boccaporta
- Stara Konoba
- Rondo
- Rustica
- Spinnaker
- Steak House Ranch Fortuna
- Luna
- Konoba da Rocco
- OX - Food & Fire
- Bokun
- Bokoon
- Old River
- Konoba Fakin
- Miramare by Fratelli Cerea
- Sophia Restaurant