Vinari

Kabola

Buje

U obitelji Markežić tradicija bavljenja vinarstvom i vinogradarstvom stara je preko stotinu i trideset godina, iz vremena kada kreće priča o najznačajnijoj sorti grožđa ovoga kraja - momjanskom muškatu. Marino Markežić dugi niz godina bavio se ugostiteljstvom u Kremenju, malom mjestu smještenom između Buja i Momjana, gdje se hodočastilo na jela s tartufima. Godine 2004. Marino pokreće vinariju Kabola, fokusirajući se prvenstveno na vinarstvo i vinogradarstvo. Otvara jedan od najmodernijih vinskih podruma u cijeloj regiji koji neodoljivo podsjeća na toskanske tenute. Danas je vinarija Kabola jedan od najznačajnijih istarskih vinskih brendova, prisutna na tržištu s dvanaest etiketa vina podijeljenih u nekoliko kategorija. Počinje s klasičnim pjenušcem proizvedenim od malvazije istarske preko svježe linije u kojoj dominira svježa Malvazija istarska i Rose. Muškat momjanski zastupljen je u tri verzije - suhoj, polusuhoj i slatkoj. Ponos vinarije su odležana vina među kojima treba istaknuti istarsku malvaziju i teran odležane u gruzijskim amforama koje su ukopane u zemlju ponad vinarije.

ecolabel

Vina:

  • Re, pjenušac 0,75L
  • Malvazija Istarska, svježa 0,75L
  • Secco, suhi Muškat Momjanski 0,75L
  • Rosa, rose Teran 0,75L
  • Unica, odležana Malvazija Istarska 0,75L
  • Amfora Malvazija, 0,75L
  • Amfora Teran, 0,75L
  • Teran, suho 0,75L
  • Cabernet Sauvignon, suho 0,75L
  • Merlot, suho 0,75L
  • Muškat Momjanski, poluslatki Muškat Momjanski 0, 5L
  • Dolce, Slatki Muškat Momjanski 0,375L

Ostali proizvodi:

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Kabola

Nagrade:

Unica Malvazija, gold medal 96 points Decanter Amfora Malvazija, gold medal Concours Mondial de Bruxelles Amfora Muškat Momjanski, silver medal Decanter Amfora Teran, Wine Enthusiast 92 points


Prisutan u inozemnim vodičima:

Prikaži