Chef Fabrizio Mellino
Quattro Passi, Michelin**
Marina del Cantone, Massa Lubrense
Costiera Amalfitana
www.ristorantequattropassi.it
» IGF 2019 Masterclass: Novomediteranski
» Show cooking: Špaget s umakom od rajčice
Fabrizio Mellino, rođen u Sant'Agnellu 7. srpnja 1991., mladi je chef iz Nerana, Massa Lubrense. Sin je Antonia Mellina i Rite Vinaccie, osnivača restorana Quattro Passi, od 2011. ovjenčanog s dvije Michelinove zvjezdice. Nakon završene jezične gimnazije S.Anna u Sorrentu, diplomirao je ugostiteljski menadžment i kulinarstvo na institutu “L’Istitut Paul Bocuse” u Lyonu, u Francuskoj.
Tijekom studija stekao je razna iskustva u kuhinjama Cristophea Ariberta u restoranu s 2 Michelinove zvjezdice “Les Terrasses d’Uriage” u Grenoblu i Alaina Ducassea u restoranu s 3 Michelinove zvjezdice “Louis XV” u Monaku.
Po povratku u Italiju ponovno je krenuo raditi u obiteljskom restoranu, spajajući ljetni posao i skupljajući iskustva širom svijeta tijekom zimskog zatvaranja; poput Quique Dacosta s 3 Michelinove zvjezdice, Denia i Tsuyama, Tokio.
Fabrizio je trenutno chef u restoranu Quattro Passi.
Nagradu za mladog chefa godine dodijelio mu je vodič Guida dell'Espresso 2018. godine.