16. škola soljenja sardela

Natjecanje u soljenju sardela te gastro ponuda od slanih sardela, maslinovog ulja i istarskih vina, predavanje o tradicijskim načinima konzerviranja, prerade i pripremanja sardela.

Fažanska Mala ribarska akademija Sardela rastvara svoja vrata kopnu i pučini! U njezinom je radu na poseban način zanimljiva, nadasve korisna Škola soljenja sardele. Valja se okušati u ovom starom umijeću mora, podruma i kuhinje, stati uz natjecatelje koji će u označene limenke posložiti usoljene sardele, primjenjujući spoznaje što se prenose iz naraštaja u naraštaj... Djeca, mještani, gosti, početnici i vrsni znalci: svi će ponešto doznati ili reći o količini potrebne ribe, o soli, ulju, začinima... Za tri mjeseca otvorit će se limenke i biti proglašene najbolje soljene sardele. Iznimna prigoda za degustaciju i razgovor o izboru pravog vina za ovakve svečanosti. U svakom slučaju, treba to posoliti kako treba!
A za to je potrebna škola.

O eventu:

Natjecanje u soljenju sardela

Lokacija:

  • Riva / Fažana-Fasana

Datumi:

  • 27.04.19

Vrijeme:

  • 17:00

Kontakt:

Stranica:

Prikaži