Rapsodija u plavom

Živopisna fažanska riva postaje posebno čarobna tijekom tradicionalne Rapsodije u plavom, manifestacije posvećene plavetnilu mora. Izložbu na moru, koja cijeloj večeri daje umjetničko ozračje, prati i niz zabavnih programa za sve generacije.

Za "mobile art" zaduženi su mladi umjetnici koji svoje mobilne instalacije slažu na površini mora i na batanama, a dodatna dinamika boje i pokreta ostvaruje se projektorima light showa. Osvijetljene pretežno plavom bojom, i batane privezane u lučici postaju umjetnička djela maštovitih umjetnika, ukrašene instalacijama većinom izrađenih od uporabnih materijala, a more se pretvara u zanimljivu galeriju osobitog vizualnog doživljaja.

Na rivi se odigrava cocktail party uz vatreni cocktail show, za koje su zaslužne spretne ruke nekih od najboljih hrvatskih barmena. Obavijeni zamamnim mirisom plave ribe, gurmani pak mogu tijekom večeri kušati gastronomske delicije od sardela, jednog od simbola Fažane, uz zabavne glazbene ritmove popa, bluesa, rock and rolla, evergreena i country glazbe.

Najmlađi će uživati u plavoj čaroliji uz mađioničarske trikove, balon party i oslikavanje lica, a možda usput otkriti i pokoju magičnu tajnu.

Prikaži