Filmska večer: Jackie is back

Nakon 30 godina Jackie Chan će ovoga ljeta opet trčati ulicama i izvoditi vratolomije po motovunskim zidinama! 1986. godine u Hrvatskoj je snimljena jedna od najvećih uspješnica kineske kinematografije - film „Božji oklop“ u režiji oskarovca Jackie Chana, koji igra i glavnu ulogu. Jedna od lokacija na kojima je snimljen Chanov film je i Motovun.

Projekcija je za sve posjetitelje besplatna, a održat će se na motovunskom trgu (Trg Andrea Antico) s početkom u 21 sat.
Projekciji će prethoditi koncert puhačkog orkestra KUD-a Matka Laginje iz Lovreča s repertoarom filmske glazbe te izložba plakata i fotografija sa seta, u galeriji „Pet kula“.


O FILMU:

Zloglasna sekta želi se domoći blaga - Božjeg oklopa. S obzirom na to da dio blaga posjeduje kolekcionar Bannon, vođa sekte traži od Chana da pribavi ostatak blaga, u zamjenu za njegovu bivšu djevojku Lorelei, koju sekta drži kao taoca. Chan stiže u Europu te s Alanom, svojim nekadašnjim prijateljem, a današnjim Loreleinim zaručnikom, moli kolekcionara da im ustupi blago kako bi spasili djevojku. No, ne ide sve po planu… Chan se mora vraški potruditi da spasi Lorelei i preuzme blago: u Motovunu Jackieja napadaju pripadnici sekte, a u Zagrebu riskira život.
Tko je izvukao deblji kraj, saznat ćete u petak, 14. lipnja, u Motovunu!

Prikaži