Loborika Fun Day

Inspirirani tradicijom biciklizma na teritoriju Loborike dan će započeti okupljanjem biciklista ispred Kuće biciklizma u Loborici (preko puta mesnice), od 9 do 10 sati.

U 10 sati istovremeno kreću dvije rekreativne biciklističke vožnje Bike stazom 344 Marčana. Nenatjecateljskog su karaktera, jedna staza dulji 10km, a druga 20km, i obje su namijenjene ljubiteljima bicikliranja i zdravog življenja koji žele bolje upoznati područje Loborike. Kraća staza, dužine 10 km, elevacije od 93 do 133 m namijenjena je obiteljima i nije zahtjevna, a pruža zanimljive vizure Loborike - malog mista velikih biciklista. Staza kreće ispred Kuće biciklizma i skreće lijevo, glavnom se cestom spušta 300 m te odmah skreće na bijeli put i uz vodovodnu trasu (kroz šumu kestena) dolazi do bijelog puta koji vodi dalje prema Ypsilonu. Tom se cestom vozi 2 km te se onda skreće na cestu rimskih centuriona i vozi natrag do centra Loborike. Riječ je o kružnoj stazi, prigodnoj za sve uzraste, koja se prelazi u cca sat vremena. Zahtjevnija, 20km duga staza, namijenjena je iskusnijim vozačima i na njoj će biciklisti naići na izazovnije dionice ostatka Bike staze 344 Marčana. Također je riječ o kružnoj stazi koja se prelazi u cca dva sata, a prolazi kroz makadamske puteve oko Loborike, Radeki Polja, Muntića i Radeki Glavice.

Start i cilj kraće i duže staze je ispred Kuće biciklizma u Loborici. Više detalja o Bike stazi 344 Marčana na https://tzmarcana.com/344-marcana/.
Prijave su obavezne na info@tzmarcana.com (navesti ime, prezime i dob sudionika)  i zaprimaju se do četvrtka 19. rujna
Svi su sudionici obvezni nositi kacigu

S ciljem promicanja vožnje biciklom u korist zdravlja, ekologije, razonode i turizma, oni koji nemaju bicikl ili ga nisu u mogućnosti prevesti do Loborike, isti će moći skupa s pratećom opremom iznajmiti u Loborici. Upite i predbilježbe za najam bicikala molimo pravovremeno uputiti na broj 099 477 6627 ili valciccyclingconcept@gmail.com.

Bicikliste će pred polazak zagrijati ritam DJ-a Fabrisa Radina. Uz okrijepu, dobar ritam i raspoloženje, druženje će se nakon vožnje nastaviti na igralištu (iza caffe bara) s nastavkom programa Loborika Fun Daya, i to ponudom lokalnih sireva, vina, suhomesnatih i drugih proizvoda domaćih izlagača. 

Event organizira TZO Marčana u suradnji s Valčić Cycling Concept-om i Općinom Marčana, uz logističku podršku DVD-a Marčana i Mandalenom d.o.o. sa željom valorizacije biciklističkog predznaka Loborike.

Prikaži