Sipping Sessions: Kvartet Ruždjak

Koncept programa Sipping Sessions temelji se na koncertima klasične glazbe koji će se tijekom cijele godine održavati u labinskim crkvama ili kraj njih kao i na manje poznatim mjestima, a koja su važna za afirmaciju lokalne kulturne (pretežno zaboravljene) baštine.

Nastup nagrađivanog puhačkog kvarteta Ruždjak
Ulaz je slobodan

O glazbenicima

Matej Pavić rođen je 7. srpnja 1989. u Bjelovaru. Srednju glazbenu školu završio je u Gl. šk. Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru u klasi prof. Mladena Novoseleca. Diplomirao je studij klarineta na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Davora Rebe. Na državnim natjecanjima Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga osvaja mnoge nagrade od kojih se ističe I. nagrada i I. mjesto u kategoriji komorne glazbe (kvartet klarineta) osvojena u Opatiji 2006. Od 2012. do 2014. radi u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu kao nastavnik klarineta, a zatim nakon uspješno položene audicije dobiva poziciju 1. klarineta u Riječkom simfonijskom orkestru (orkestar Opere HNK I. pl. Zajca u Rijeci) gdje radi do kraja 2022. Od 2023. ponovno radi u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu kao nastavnik klarineta. Bio je član Riječkog puhačkog trija i Riječkog puhačkog kvinteta, a trenutačno je član Kvarteta Ruždjak.

Branimir Norac sinjski je klarinetist rođen u Splitu 1992. godine. Diplomirao je klarinet 2016. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Davora Rebe. Dobitnik je mnogih nagrada od kojih je najbitnija nagrada za najboljeg mladog glazbenika 2018. u sklopu natjecanja Vinko Lesić, te prva nagrada publike i treća struke na natjecanju Papandopulo 2021. Uz interpretatorski rad Branimir se bavi kompozicijom i multimedijom te se trudi proširiti svoje djelovanje izvan općeprihvaćenih granica klasične glazbe.
Aktivan je i kao jedan od organizatora Festivala novog zvuka u Sinju. Trenutno se usavršava na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te radi kao profesor klarineta u glazbenoj školi u Mariji Bistrici.

Božan Bejo rođen je 1999. godine u Splitu. Za sam početak sviranja klarineta zahvalan je HGD-Zrinskom te profesoru Davoru Loziću. Osnovno glazbeno obrazovanje stječe u glazbenoj školi „Fra Bernardin Sokol” u Kaštelima. Potom paralelno s III.gimnazijom Split (MIOC), upisuje i srednju glazbenu školu „Josipa Hatzea” u klasi prof. Marite Nere Mimice. Nakon završenog trećeg razreda srednje glazbene škole upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi prof. Davorina Brozića u čijoj klasi i diplomira 2022.g.
Dobitnik je brojnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima među kojima se ističu prve nagrade na „Međunarodnom natjecanju puhača Varaždin Woodwind & Brass” (2016.) te međunarodnom natjecanju „Daleki akordi” (2017., laureat natjecanja).
Od bitnijih nastupa na pop sceni bilježi onaj sa orkestrom i bendom pod ravnanjem Alana Bjeliskog te Ante Gele, 2022.g u Veloj Luci u spomen Oliveru Dragojeviću, „Trag u beskraju“. Član je Hrvatskog glazbenog društva Zrinski s kojim je nastupao na brojnim smotrama i koncertima.

Duje Stanić (Split, 1996.) upisuje OGŠ Lovro pl. Matačić Omiš 2004. godine u klasi profesora Jasminka Šetke. Tijekom tog razdoblja osvaja niz nagrada među kojima se ističu prva državna nagrada kao solist na natjecanju HDGPP-a te dvije prve državne nagrade kao član komornih sastava. Nakon završetka osnovnog glazbenog školovanja, u Splitu upisuje Srednju glazbenu školu Josipa Hatzea kod profesora Dragana Colića, u čijoj klasi je i maturirao 2015. godine. U tom razdoblju također bilježi uspjehe; druga nagrada na međunarodnom natjecanju "PREMIO CITTA' DI PADOVA" u Italiji i prva državna nagrada na natjecanju HDGPP-a. Muzičku akademiju u Zagrebu upisuje 2015. godine u klasi profesora Davorina Brozića. Dobitnik je Dekanove nagrade u akademskoj godini 2020./21. u kojoj je također i diplomirao. Trenutno je zaposlen kao profesor klarineta u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku.

Manifestaciju prate vinari Udruge Trs, a njihova vina imat ćete priliku kušati na lokaciji uz participaciju.



O eventu:

Koncert klasične glazbe

Lokacija:

  • Crkva svetoga Antona Padovanskog / Labin

Datumi:

  • 22.09.24

Vrijeme:

  • 19:00

Kontakt:

Stranica:

Prikaži