Jesen na pijatu u središnjoj Istri
Tijekom mjeseca listopada ugostitelji u središnjoj Istri nudit će tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica ovog podneblja.
Za vrijeme trajanja manifestacije, svakoga dana u redovnom radnom vremenu, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.
Jesenski jelovnik sastojat će se od predjela, glavnog jela i deserta, a nudit će se po promotivnoj cijeni. U manifestaciju je uključeno šest ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće:
Agroturizam Stara štala
Borut, Cerovlje
Juha od cuke, Pečeno meso u umaku od gljiva, restani krumpir + sezonska salata, Kolač od jabuke |18 €
Konoba Dišpet
Zajci, Pićan
Njoki od buče u umaku od šumskih plodova, Bucmasti praščić s prilogom, Legenda Jeseni | 20 €
Konoba 2. peron
Cerovlje
Rižot sa cukom i čipsom od cikle, Hrskavi janjeći kotlet na žaru sa sjemenkama, kremom od cuke i njokom od palente , Slatka krostata od cuke sa jesenskim crumbelom | 38 €
Konoba Jelenić
Lušetići, Pazin
Aperitiv – rakija od masline, Juha od bundeve, Rižot s lisičarkama + miješana salata, Palačinke s marmeladom od smokve | 20 €
Konoba Marino
Gračišće
Aperitiv, Juha od buče, Domaća tjestenina s gljivama + salata, Kolač s jabukama ili palačinka s domaćom marmeladom |18 €
Tomažova konoba
Vošteni, Sveti Lovreč
Istarska maneštra, Svinjski file (lungić), njoki s pancetom, špaleton i vrganjima, Štrudla | 20 €
Zaputite se u središnju Istru i kušajte ono najbolje što nam priroda ujesen nudi – gljive, buče, jabuke, kruške, šljive, smokve i sve ostale delicije.
Organizatori su TZ središnje Istre, a suorganizatori i partneri Agencija za ruralni Razvoj Istre (AZRRI) i Udruženje obrtnika Pazin uz financijsku podršku TZ Istarske županije.
Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je na poveznici.