JUFT!

Otvoreno: 16:00 - 20:00, subotom 10:00 - 13:00, nedjeljom zatvoreno


Izložba JUFT! Dubravka Matakovića, jednog od najpoznatijih hrvatskih strip-umjetnika i ilustratora  bit će otvorena u srijedu 29. studenog u 21 sat u Gradskoj galeriji Pula. Prema riječima kustosa, povjesničara umjetnosti Mladena Lučića Luca, izložba donosi presjek Matakovićevog rada od početka 1990.-ih do danas, a sukladno ovogodišnjoj temi pulskog Sajma knjige u sklopu kojeg je izložba i organizirana, u fokusu je - strip.

Mataković, koji zbog svog prepoznatljivog vizualnog i jezičnog diskursa ima kultni status među domaćim poznavateljima stripa, u Pulu dolazi sa svojim stripovskim (anti)junacima. „Mali Ivica“, „Protman“, „Tetak Trinaesti“, „Super Di“, „Glištun Gmižić“ bit će predstavljeni na izložbi kroz originalne strip table i ilustracije ovog iznimno stvaralački plodnog i moćnog autora.

Podsjećajući da je riječ o umjetniku koji stvara „u istančanoj maniri istinskog strip-majstora, scenaristički vrlo jakog, a crtački maestralnog“ Mladen Lučić Luc naglašava i da je „Mataković evidentno sklon satiri, sarkazmu i crnom humoru, što mu je uz zanatsku perfekciju i kreativnu maštovitost osiguralo mjesto u samom vrhu hrvatskog, a rekao bih i svjetski relevantnog strip-stvaralaštva.“

 

O eventu:

Izložba Dubravka Matakovića

Lokacija:

  • Gradska galerija Pula / Pula

  • Kandlerova 8

Datumi:

  • 29.11. - 15.01.24

Kontakt:

Prikaži