Dani šparoga na Buzeštini
Šparoge su inspiracija brojnim kreativnim jelima koja se u proljetnim danima mogu pronaći na stolovima širom Istre pa tako i u ugostiteljskim objektima na području Buzeta. Ovdašnji restorani i konobe tijekom travnja i svibnja pripremaju posebne menije za ljubitelje dobre hrane: od tradicionalnih fritaja i domaće pašte, mesnih kombinacija pa sve do pizza s daškom proljeća, a svako jelo nosi priču o sezonskim okusima i lokalnoj kuhinji.
Posjetite vrijedne buzetske ugostitelje i otkrijete šarenu paletu jela od šparoga – od tradicionalne ponude do modernih gastronomskih iznenađenja:
Bistro Sandy
Humska konoba
Ročka konoba
Konoba Most
Konoba Santa terra
Konoba Volte
Pizzeria Ježić
Restoran Old river
Restoran Stara oštarija
Restoran Vela vrata
I ne zaboravite – Dani šparoga traju samo dok ih priroda nudi, kako bi uvijek bile svježe pripremljene.
Ovu tradicionalnu gastronomsku manifestaciju organiziraju Turistička zajednica Buzeta, Udruženje obrtnika te Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika iz Buzeta uz potporu Grada Buzeta.