Šetimane fritaja središnje Istre

Fritaja je tradicionalni istarski objed koji se priprema u kombinacijama raznih sastojaka, među kojima glavno mjesto zauzima samoniklo bilje dostupno na području Istre. Posebno su popularne u proljetnom razdoblju kada će njihov okus uz domaća jaja upotpuniti šparuge, maslačak ili medvjeđi luk.

Istarske fritaje najukusnije su u proljeće - posjetite odabrane ugostiteljske objekte i kušajte bogatstvo okusa sezonskih namirnica i domaćih jaja.

Šetimane fritaja središnje Istre odvijat će se od 29. ožujka do 21. travnja 2024. godine i u navedenom će razdoblju ugostitelji nuditi fritaje – tradicionalni istarski objed u kombinacijama raznih sastojaka, među kojima će glavno mjesto zauzimati samoniklo bilje dostupno na području Istre upravo u proljetnom razdoblju, kao što su šparuge, rukola i hmelj uz, naravno, domaća jaja.

Cijene fritaja kretat će se od 5 do 10 eura, a kušati ih možete u sljedećim ugostiteljskim objektima:

KONOBA JELENIĆ
Fritaja s vazmenim lukom, Fritaja sa špaletom, Fritaja s tartufima, Fritaja s domaćom kobasicom

KONOBA MARINO
Fritaja s mladim (vazmenim) lukom, Fritaja s hmeljom, Fritaja s pancetom

KONOBA DIŠPET
Fritaja od šparoga i pršuta, Fritaja od tikvica, gljiva i luka, Fritaja s tartufima

TOMAŽOVA KONOBA
Fritaja sa šparugama i pancetom, Fritaja s pršutom i rokulom, Fritaja s tartufima, Fritaja s mladim lukom i mladom špaletom

Prikaži