Ljeto na Limu

Drugo izdanje Ljeta na Limu donosi niz zabavnih i edukativnih avantura na rivi Limskoga zaljeva, ljepote ovoga područja upoznajte kroz sljedeća događanja:

Pirati s Lima
Interpretativna vožnja brodom Limskim zaljevom, uz glumačku izvedbu ekipe Istra Inspirita, pružit će sudionicima nezaboravan doživljaj Lima i kroz sat vremena vožnje brodom zaljevom učiniti ih gusarskim zarobljenicima. U veseloj gusarskoj priči saznajte sve o pričama i legendama koje se vežu za područje Limskoga zaljeva, ali i naučite brojne zanimljivosti o zaštićenoj flori i fauni ovoga područja.
Termini: 11.7. u 19:30, 30.7. u 19:30, 8.8. u 19:00, 22.8. u 19:00 i 26.8. u 19:00
Cijena: 10 eura po osobi
Rezervacije: www.todoinistria.com/product/lim-bay-pirates-experience-by-istra-inspirit/

Kino na Limu: Dugi brodovi
Prošlo je 60 godina od snimanja filma „Dugi brodovi“ na Limskome zaljevu, za potrebe kojeg je ovdje svojedobno izgrađeno pravo vikinško naselje. Kako je to izgledao i kako se impozantni Limski zaljev snašao u ulozi kulise za film s vikinškom tematikom, saznajte u besplatnoj filmskoj projekciji filma „Dugi brodovi“ na rivi Limskoga zaljeva.
Termini: 17.7. u 21 sat
Cijena: besplatno
Rezervacije: poželjne rezervacije na info@visitkanfanar.hr

Umjetnost na Limu: Wine & Art
Simbioza plave boje mora i zelene boje prirode inspiracija je svima koji posjete Limski zaljev. Priroda je ovdje toliko opuštajuća da budi u nama i onaj umjetnički duh i poriv da oslikamo ono što vidimo. Ovoga ljeta donosimo vam priliku da naučite kako postati umjetnik. Vođene likovne radionice s temama „Zeleni Lim“ i „Plavi Lim“ u trajanju od oko 2 sata održat će se u dva termina, a polaznici će zadane motive oslikavati uljanim bojama na platnu. Za malo motivacije dobro će doći i pokoja kap odličnih lokalnih vina!
Termini: 24.7. u 18:30 i 4.9. u 18:00 sati
Cijena: 25 eura po osobi
Rezervacije: obavezne su prethodne rezervacije na info@visitkanfanar.hr

Lim Outdoor: interpretativne šetnje
Limski zaljev najčešće istražujemo ploveći morem ili pak šetajući rivom. No ovoga ljeta donosimo priliku za sasvim nov doživljaj Lima, i to kroz vođenu tematsku šetnju uz obalu zaljeva. Šetnju će voditi certificirane interpretatorice baštine koje će pokazati i koje sve vrijednosti flore i faune čuva ovo područje. Trajanje šetnje je oko 2 sata, što uključuje i kraću pauzu i okrjepu s lokalnim proizvodima. Vođena šetnja održat će se po tematskoj stazi „Energija“.
Termini: 2.8. u 19:00 i 14.8. u 19:00 sati
Cijena: besplatno
Rezervacije: obavezne su prethodne rezervacije na info@visitkanfanar.hr

Piknik na brodu
Plovidba Limskim zaljevom uvijek je ugodno iskustvo, a dodamo li joj još i glazbenu pratnju i degustacije lokalnih i morskih delicija, onda to iskustvo postaje nezaboravno. Plodovi mora, vrsaranski amareti, lokalna vina i razne druge delicije očekuju vas na jednosatnom pikniku na brodu.
Termini: 28.8. u 19:00 i 11.9. u 18.30 sati
Cijena: 15 eura po osobi
Rezervacije: obavezna prethodna kupnja karte na Lim Bay boat picnic – To Do in Istria

Prikaži