Svjetski dan turizma u Istri

Svjetski dan turizma obilježava se svake godine putem prigodnih manifestacija u čitavom svijetu, a datum 27. rujna odabran je kao važan trenutak za Svjetsku turističku organizaciju - World Tourism Organization (UNWTO), kada je 1970. usvojen Statut organizacije. 

Svjetski dan turizma na istarskom poluotoku tradicionalno donosi vikend prepun atraktivnih događanja, a ovogodišnja će se proslava održati u subotu 28. i nedjelju 29. rujna.

Tijekom zanimljivog vikenda svoja vrata otvaraju brojne turističke atrakcije diljem Istre koje se tada mogu posjetiti uz popuste do 50% ili čak i potpuno besplatno, s ciljem što boljeg upoznavanja sa sadržajima i atrakcijama u Istri.  

Zainteresirani posjetitelji mogu birati žele li posjetiti neki od adrenalinskih parkova, kaštela i muzeja, zaštićenih prirodnih područja, nekog od lokalnih proizvođača odličnih istarskih proizvoda poput vinara, maslinara i tartufara ili pak sudjelovati u raznovrsnim aktivnostima koje se organiziraju uzduž i poprijeko cijelog našeg poluotoka!

Popis i ponuda svih sadržaja uključenih u obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri objavljuju se na zasebnom portalu na kojem se može pretražiti cjelokupna ponuda i izvršiti potrebna rezervacija za odabrane aktivnosti:
www.istraecoxperience.com/hr/svjetski-dan-turizma-2024

Istražite Istru i uživajte u zabavnom vikendu!    

Prikaži