Dani švoja

Sjeverozapadna Istra svaki put iznova osvaja gosta opojnim okusima i mirisima, skrivenim mjestima ili manifestacijama.
Ako ovdje boravite na jesen, iskoristite priliku i kušajte bogatu ponudu jela na bazi ribe list. Ova vrhunska bijela riba lokalno se naziva švoj pa otud i naziv manifestacije.

Dani švoja traju mjesec dana, odvijaju se po restoranima i konobama Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle koji tih dana nude menije s najmanje četiri slijeda na bazi lista, i uz to poslužuju kvalitetna vina i maslinova ulja lokalnog područja.

Švoj tako postaje nadahnuće, inspirirajući kuhare na nove kreacije i kombinacije - chefovi streme novim dostignućima i puštaju mašti na volju, odnoseći gastronomske doživljaje na nove razine, a sve u slavu plemenitoj ribi svojstvenoj upravo sjeverozapadnom dijelu istarskog poluotoka.

List tada sja u punom sjaju, i dodaje još jednu dimenziju bogatom tkanju istarske kuhinje.
Dobar tek!

Prikaži