En primeur istarskih malvazija u Zagrebu 2. ožujka
Jedna od najatraktivnijih vinskih manifestacija - premijerno kušanje mladih malvazija En primeur - nakon godinu dana pauze ponovno se vraća u zagrebački hotel Esplanade u srijedu 2. ožujka.
Na jubilarnom desetom izdanju atraktivnog vinskog eventa kojeg organizira Vinistra predstavit će se više od 50 istarskih vinara, među njima poznata imena, ali i neke nove nade. Tradicionalno će im se pridružiti dvadesetak kolega, članova Udruge vinara i vinogradara Bregovite Hrvatske i nekoliko proizvođača žlahtine.
Program manifestacije odvijat će se u dva dijela:
• od 13 do 16 sati održava se kušanje za profesionalce i
• od 16 do 19 sati za sve ljubitelje vina
En primeur istarskih malvazija, žlahtina i autohtonih sorata bregovite Hrvatske održava se uz suglasnost Stožera civilne zaštite i u skladu s epidemiološkim mjerama te isključivo uz prethodnu prijavu putem Vinistrine web stranice:
Za ulaz je, uz prijavu, potrebna i važeća COVID putovnica ili negativan test, a organizatori su najavili i mogućnost testiranja na punktu za brze antigenske testove u hotelu. Kako bi za jubilarni En primeur sve bilo u skladu s epidemiološkim mjerama poštivat će se propisani epidemiološki razmak, a izlagači će biti podijeljeni u nekoliko dvorana.
Na desetom izdanju En primeura vlasnici restorana, vinoteka, cafe barova, distributeri, hotelijeri, vinski kritičari, novinari moći će kušati vina u ranoj fazi, dok su još u bačvama, i odabrati ona koja im se najviše sviđaju.
Udruga vinara i vinogradara Istre „Vinistra“, kao predvodnik novih trendova na vinskoj sceni prvi En primeur mladih malvazija u Zagrebu organizirala je još 2012. godine, po uzoru na kušanje novih berbi u Francuskoj.
»» Malvazija - istarska kraljica
[22/02/2022]