Digitalni nomadi u središnjoj Istri
Turistička zajednica središnje Istre (TZSI) nastavlja s provođenjem projekta Live and Work in Central Istria, kojeg uz financijsku potporu Hrvatske turističke zajednice, provodi treću godinu za redom i to u razdoblju posezone, a s ciljem produljenja turističke sezone te daljnje promocije destinacije.
Nakon provedenog javnog poziva za Gourmet Getaway: Workation & Workshops, među brojnim prijavljenim kandidatima ocjenjivački žiri, sastavljen od pripadnika DNA Croatia, Adventurely i TZ-a središnje Istre, odabrao je sedam pobjednika:
Danielle Farage - futuristica generacije Z, edukatorica, koja tijekom Gourmet Getawaya radi na svojoj knjizi. Cilj joj je komunicirati putem 'Danielleisms' i 'Friendtorships' kako bi poboljšala svjesno razmišljanje i izgradnju odnosa.
Yuval Ackerman – email strateg i copywriter, podijelit će svoje putovanje otkrivanja lokalne kuhinje u središnjoj Istri putem postova i emaila, koristeći svoje jedinstvene analogije.
Lizzy Komen - fotografkinja hrane iz Amsterdama i kreatorica recepata radi na svojoj prvoj kuharici s fotografijama hrane i videozapisima. Cilj joj je snimiti slike koje golicaju nepca i podijeliti svoju kulinarsku strast s drugima.
Paul Bradbury – osnivač portala Total Croatia News kreirat će seriju od četiri videa za predstavljanje manje poznatih hrvatskih destinacija i festivala, dijeleći ljepotu i stil života središnje Istre.
Shaun Busuttil - iskusni digitalni nomad i pisac, sastavljat će akademski časopis o 'komodificiranju zajednice' u prostoru digitalnih nomada, pridonoseći diskursu o digitalnom nomadizmu.
Nilesh Pandey - poduzetnik, istraživat će kulturu, hranu i prijateljstva u središnjoj Istri, dok radi na svom najnovijem projektu, donoseći inovacije u regiju.
Ali Greene – stručnjakinja je za rad na daljinu čija je misija osnažiti ljude i tvrtke kako bi mogli napredovati kroz fleksibilan rad. Svoj će posao nastaviti raditi na daljinu, pritom uživajući u okruženju središnje Istre.
Pobjednici javnog poziva boravit će u središnjoj Istri, od 3. studenog do 3. prosinca 2023. godine. Osim besplatnog smještaja u ruralnoj vili u središnjoj Istri, pobjednici će biti nagrađeni putnom stipendijom od 250 eura, tjednim budžetom za prehranu i sudjelovanjem na nizu radionica i gastronomskih doživljaja.
[06/10/2023]