Michelinov Chef Husser oduševio goste u Puli
Restoran Sophia u sklopu hotela Grand Hotel Brioni, koji posluje pod brendom Radisson Collection, bio je domaćin jednog od najznačajnijih gastronomskih događaja ove jeseni. Ova jedinstvena večer, koja je okupila ljubitelje visoke gastronomije, obilježena je gostovanjem renomiranog chefa Michela Hussera, čiji restoran "Le Cerf" u Francuskoj nosi prestižnu Michelinovu zvjezdicu već dugi niz godina.
Ekskluzivni jelovnik kreiran posebno za ovu prigodu oduševio je posjetitelje, a hotel je dodatno učvrstio svoju poziciju kao vodeća destinacija luksuznog turizma i gastronomije u regiji. Chef Michel Husser, uz pomoć hotelskih chefova Luke Jukića i Zorana Gajića, kreirao je izvanredan jelovnik koji spaja bogatu francusku kulinarsku tradiciju s lokalnim istarskim proizvodima. Svaki slijed bio je pažljivo uparen s vrhunskim vinima, čime je iskustvo zaokruženo na najvišoj razini. Ono što ovaj događaj čini još posebnijim jest činjenica da će gostima i dalje biti dostupna mogućnost uživanja u degustacijskom jelovniku s potpisom chefa Hussera prilikom organizacije posebnih evenata u hotelu.
"Prvi put sam posjetio Hrvatsku i, od trenutka dolaska, veoma sam oduševljen. Posebno bih pohvalio tim Grand Hotela Brioni, koji me impresionirao svojom profesionalnošću, gostoljubivošću, te izuzetnim uvjetima u kuhinji i prostoru za pripremu hrane. Iznimno sam zadovoljan večerom, odazivu gostiju i vidim ogroman potencijal za daljnji razvoj. Vjerujem da je ovo tek početak sjajne suradnje i veselim se prilici da proširimo našu hrvatsko - francusku kulinarsku priču u budućnosti.", izjavio je Chef Michel Husser.
Ovaj događaj je rezultat dugogodišnje suradnje između Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula te chefa Hussera, kao i partnerstva s Arena Hospitality Groupom, koja podržava projekt KLIK. Organizatori manifestacije "Francuska kuhinja sa zvjezdicama" su međunarodne organizacije "Ja volim Francusku" i "Međunarodna unija regije Alzas".
Osim gastronomskog užitka, ovaj događaj predstavlja proslavu suradnje i prijateljstva između Hrvatske i Francuske. Ovaj događaj dodatno je učvrstio poziciju Pule i Istre na globalnoj gastronomskoj sceni, osobito u razdoblju posezone kada luksuzni turizam i vrhunski događaji obogaćuju turističku ponudu regije. Reakcije gostiju bile su iznimno pozitivne, a večera je postavila novi standard za buduće gastronomske manifestacije u regiji.
[21/10/2024]