Cabernet Sauvignon & Plava riba, S ljubavlju >> RASPRODANO
Studeni je idealan mjesec za otkrivanje uzbudljive porečke i istarske prošlosti, a to je najbolje učiniti kroz enogastronomski doživljaj.
********************
U porečkim restoranima Hrast, Spinnaker i Sv.Nikola moći ćete uživati u večerama gdje će vam vrsni stručnjaci sljubiti plavu ribu i cabernet sauvignon. No osim nevjerojatnih okusa koji će probuditi i posljednji uspavani okusni pupoljak, saznat ćete i zanimljivu povijest ove vinske sorte koja je zasjala u Istri i njezinu povezanost s plavom ribom.
Cabernet sauvignon nastao je prije skoro 500 godina, slučajnim križanjem Cabernet Franca i Sauvignona bijeloga, domovina mu je dakako francuski Boredaux, a danas je Cabernet Sauvignon najzasađenija sorta grožđa na svijetu. Duga je njegova povijest i u Istri, čak 150 godina, kao i tradicija izlova i konzumacije plave ribe čiji prvi zapisi potječu iz 14. stoljeća.
Ovu zanimljivu temu produbite na jednoj od naših posebnih večeri posvećenih Cabernet Sauvignonu i plavoj ribi gdje će za vas kuhati neki od najznačajnijih hrvatskih šefova kao što su Zdravko Tomšić, Goran Hrastovčak te Robert Benzia i Jurica Obrol.
Rezervirajte vaš termin i saznajte sljubljuju li se doista plava riba i crno vino.