Essen&Trinken objavio veliku i dojmljivu reportažu o Istri
Essen&Trinken, vodeći njemački gourmet časopis, objavio je veliku i dojmljivu reportažu o Istri
„Morska kuhinja na novom pravcu“ naslov je velike i dojmljive reportaže koji je vodeći njemački gourmet časopis Essen&Trinken objavio o Istri. Radi se o prilogu na desetak stranica na kojim je u najboljem svjetlu predstavljen izbor gurmanske ponude našeg poluotoka. Autor hvali riblje restorane te ističe kako je sreo vrlo kreativne kuhare, no isto tako s oduševljenjem govori o unutrašnjosti, odnosno zelenoj Istri, agroturizmima, tartufima, vinu, boškarinu i pršutu.
Časopis je tiskan u 128.318 primjerka, a vrijednost svake stranice iznosi 25.600 eura, stoga se procjenjuje da sama reportaža o Istri vrijedi više od 250 tisuća eura. Ovo je još jedan dokaz da je istarska gastronomija jedan od ključnih drivera koji privlači sve više gostiju i medija iz svijeta, a posebice one s njemačkog govornog područja.
[01/05/2019]