Top news

Der Feinschmecker: Istra nudi najljepšu od svih trijada

 

 

U izdanju za prosinac čuvenog Der Feinschmeckera objavljena je sjajna reportaža o Istri. Glavna urednica Deborah Middelhoff već je u uvodniku magazina navela da „Gastronomski znalci imaju novo mjesto hodočašća: bijeli tartufi dobri su u Istri kao i u Pijemontu“ i nadodala da „Istra nudi najljepšu od svih trijada - tartufe, maslinovo ulje i vino - i to na najmanjem prostoru. To ne možete pronaći nigdje drugdje. I sve vrhunske kvalitete!"

Pod naslovom „Schatzsuche - Lov na blago“ autor reportaže Kersten Middelhoff opisao je svoj jesenski par excellence izlet gastronomskim itinerarima Istre. Čitateljima predstavlja ljepote Novigrada, destinacije u kojoj je započeo svoje putovanje u svijet tartufa. Uz poseban doživljaj lova na tartufe na istarskom poluotoku, u tekstu je istaknuo i nekoliko mjesta za eno-gastronomski užitak te obuhvatio segment povijesti i kulture. Dojmila su ga se mjesta Grožnjan i Motovun koja vrijedi posjetiti, a naveo je i da boravak u Istri ne može proći bez posjeta nekom od vrhunskih proizvođača ekstra djevičanskih maslinovih ulja te zaključuje kako uživanje u Istri uistinu traje do posljednjeg trenutka.

Zanimljivu reportažu istaknulo je i uredništvo časopisa na naslovnici broja pod nazivom „Istra – tartufi, morske delicije, vino i genijalno maslinovo ulje!“

Der Feinschmecker pripada u sam vrh tematskih gourmet magazina na području Njemačke, Švicarske i Austrije i pruža pouzdane odabrane preporuke te dobro istražene sadržaje o gourmet temama, a prvi je puta objavljen u listopadu 1975. godine.

Istraživačko putovanje u Istru novinara Kerstena Wetenkampa, koji je ujedno i predsjednik žirija za izbor najboljih maslinovih ulja Der Feinschmeckera, organizirali su agencija A.R.T. Redaktionsteam i Turistička zajednica Istre. Većinu fotografija snimio je Günter Standl, za kojeg je A.R.T. Redaktionsteam organizirao i fotografsku turneju.

Inače, vrijednost ovakve medijske objave iznosila bi vrtoglavih 250.000 eura, dok je vrijednost fotografija neprocjenjiva, u što se možete i sami uvjeriti…

Magazin se može naručiti i online:
https://www.feinschmecker.de/ausgabe/ausgabe-12-23

 

ISTRIEN - Trüffel. Seafood, wine and GENIUS olive oil.

 Der Feinschmecker


Njemački chef Jan Hartwig, nositelj tri MICHELINOVE zvjezdice, boravi u Istri

ATP Plava Laguna Croatia Open u Umagu od 19. do 27. srpnja

Decanter 2024 Winners Showcase by Vinistra

Upozorenje na toplinske valove

Istra ponovno proglašena najboljom svjetskom maslinarskom regijom

Petu godinu zaredom Istra je najbolja ekstra djevičanska maslinarska regija svijeta

Otkrijte Istru biciklom i vlakom kroz ICARUS

Wine day ponovno otvara vrata vinskih podruma

Istra sedmi put najbolja svjetska regija djevičanskog ulja

Prikaži