Top news

Poluotok u fokusu visokotiražnih medija

Odlične vijesti i dalje pristižu s nama najvažnijeg tržišta: Istra je predstavljena u još jednoj važnoj njemačkoj ediciji.

Welt am Sonntag popularno je nedjeljno izdanje nacionalnog dnevnika Die Welt koji čitateljima nudi najzanimljivije sadržaje o politici, sportu, ekonomiji, kulturi i putovanjima. Novinar Georges Desrues u posljednjem broju od 24. listopada opisao je Istru kao kulinarski dragulj Jadrana - Schatzkammer an der Adria. Ovaj premium tjednik čije je prvo izdanje objavljeno 1948. godine broji više od 356.000 prodanih izdanja i 1,5 milijuna čitatelja, a Istra je predstavljena na stranici i pol ovog izdanja u kojem cijene oglasa iznose do 80 tisuća eura za jednu stranicu.

Da se dobar glas daleko čuje potvrđuje i velika reportaža u Washington Postu objavljena također u nedjeljnom tiskanom izdanju u nakladi od 459 tisuća te u online formatu. Autorica Anna Mazurek oduševljeno piše o poluotoku na kojem se različiti povijesni utjecaji stapaju u prekrasnu sadašnjost, ne krijući da je posjet već drugog dana obilaska nadmašio sva njena očekivanja. U Istru je stigla u rujnu na svojem prvom međunarodnom putovanju u 17 mjeseci, sa željom da istraži Hrvatsku poznatu po slikovitoj obali i starim gradovima opasanim zidinama. Istražujući povijest ovog kraja, otkrivala je njezine tragove utkane u kulturu i gastronomiju, ali i ljepote prirode u unutrašnjosti poluotoka i na njegovim obalama.

Tijekom 2021. godine u organizaciji Turističke zajednice Istarske županije ostvareni su intenzivniji posjeti novinara, influencera i specijalista iz sektora turizma, a bilježi se i veći broj medijskih objava. U obilazak našeg poluotoka pristizala su poznatija novinarska imena i vodeći visokotiražni mediji, posebno s onih najznačajnijih emitivnih tržišta za Istru.

U osvrtu na ovogodišnju sezonu direktor županijskog ureda Denis Ivošević istaknuo je: „Koncem listopada već se uobičajeno podvlače crte i zbrajaju rezultati turističke godine, a ova nam je godina, za koju se ništa nije moglo sigurno planirati i predvidjeti, donijela iznimne rezultate. Ono što sa sigurnošću možemo istaknuti je da je za uspješnost sezone bila ključna pravovremena i točna komunikacija, orijentirana prema tržištima. Iako govorimo o kriznoj i pandemijskoj godini, Turistička zajednica Istre po svim je kriterijima realizirala veće aktivnosti pa čak i u odnosu na rekordnu 2019. godinu. Promatrajući medijsku vrijednost objavljenih sadržaja ostvarena je i dosad najveća vrijednost. S ciljem da se ovakva medijska prisutnost zadrži i opravda reputacijska snaga regije, ovaj se posao nastavlja nesmanjenim intenzitetom.“

Komentirajući godinu pred nama Ivošević je dodao: „Pogled prema narednoj 2022. godini zasigurno će biti izazovan, a neizvjesnost oko pandemije Covida-19 i nadalje tema broj jedan. Ono što je sigurno, ukoliko se ne pojave neki novi neistraženi sojevi, i uz istaknut problem radne snage u cijeloj Europi, jest da se konkurencija vraća na scenu i da će nastup destinacija biti snažan, pitanje je s kojim i kakvim cijenama će izaći pred publiku“.

I ove, netom objavljene reportaže o Istri donose potreban vjetar u leđa i dodatni zamah u jesensko-zimskom periodu kada se naši gosti prisjećaju ljetovanja i razmišljaju o novim putovanjima. Na državnoj njemačkoj televiziji ARD u udarnom nedjeljnom terminu upravo je premijerno prikazana emisija u trajanju od 90 minuta čije će se emitiranje ponoviti nekoliko puta i to na nekoliko televizijskih kanala ove medijske kuće.

Protekle nedjelje je i Kurier Austria posvetio stranicu i pol Istri, dok je za studeni u pripremi objava u  izdanju A la Carte, gourmet magazinu koji također izlazi u Austriji, s pričom o istarskim vinskim cestama i istarskim vinarima na čak pet stranica.

Washington Post:
On Croatia’s Istria peninsula, a variety of historic influences meld into a beautiful present


[27/10/2021]


Njemački chef Jan Hartwig, nositelj tri MICHELINOVE zvjezdice, boravi u Istri

ATP Plava Laguna Croatia Open u Umagu od 19. do 27. srpnja

Decanter 2024 Winners Showcase by Vinistra

Upozorenje na toplinske valove

Istra ponovno proglašena najboljom svjetskom maslinarskom regijom

Petu godinu zaredom Istra je najbolja ekstra djevičanska maslinarska regija svijeta

Otkrijte Istru biciklom i vlakom kroz ICARUS

Wine day ponovno otvara vrata vinskih podruma

Istra sedmi put najbolja svjetska regija djevičanskog ulja

Prikaži